Sommaraktiviteter

Välkommen att anmäla till sommarens aktiviteter.

För alla aktiviteter gäller följande:
Tid: kl 19.00- ca 20.30
Pris:
Medlemmar i Varbergs Bk: 100 kr 
Övriga: 150 kr
Antal deltagare: 3-8 st

Måndag 15 juli
Prova på specialsök – Med Åsa Hoffman
Vi kommer att göra enkla sökövningar och introducera Röd Kong Classic för hundarna och jag kommer att berätta lite om specialsök. Inga förkunskaper behövs, även valpar är välkomna.

Tisdag 16 juli
Filtträning/pausstation – med Catrine Johansson
Målet med filtträning är att hunden ska kunna lämnas på en avsedd plats och lugnt och tryggt stanna kvar där även om föraren är en bit bort. Under detta tillfälle jobbar vi med att få hunden att lägga sig på en filt/dyna, och hålla sig på den. Passar valpar och vuxna hundar som gillar ätbara belöningar.

Onsdag 17 juli
Prova på rallylydnad – med Josefin Hedeström
Ett prova på-tillfälle för dig som är ny eller precis har påbörjat din rallylydnadsträning. Vi kommer gå igenom grundläggande övningar och prova på skyltar och kombinationer. Inga förkunskaper behövs.

Torsdag 18 juli
Specialsök – med Åsa Hoffman
Tillfälle för hund och förare att träna specialsök. Det kommer att finnas några olika sökområden, från lätta till svårare. För hundar som kan söka och hitta mindre bitar av Röd Kong Classic.

Onsdag 24 juli
Uppletande – avlämningar – med Catrine Johansson
Bygger vidare på ”Uppletande – sökandet” samt ”gripa och släppa”, men fungerar också för den som vill träna apportering. Vi jobbar med att få hunden att lämna föremål i förarens hand. Hunden måste inte kunna vara lös men behöver gilla godisbelöningar. Passar valpar och vuxna hundar.

Onsdag 24 juli
Rallylydnad – temaslingor – med Josefin Hedeström
Detta tillfälle kommer innehålla olika typer av temaslingor. Slingorna anpassas efter er nivå/klass. För att tillfället ska passa dig bör du minst ha kunskap kring nybörjarklassens skyltar. Passar även fortsättning/avancerad/mästarekipage

Måndag 29 juli
Följsamhet – med Catrine Johansson
Vi jobbar med grundövningar till vardagsföljsamhet, lydnads- eller rallyfotgående. Passar den som vill komma igång med, utveckla eller reparera sin följsamhet eller sitt fotgående. Hunden måste inte kunna vara lös, men behöver gilla godis och/eller lek. Passar valpar och vuxna hundar.