Våra instruktörer och kursledare

Ideell instruktör
En ideell instruktör är en person som har utbildning via SBK eller motsvarande. 

Ideell kursledare
En ideell kursledare är en person som på annat sätt erhållit stor kunskap och erfarenhet inom hund samt även har kompentens inom pedagogik genom till exempel yrkeslivet.

Instruktör på avtal
En instruktör på avtal är en person som Varbergs BK hyr in via deras företag att hålla kurser i klubbens regi. Personen är utbildad instruktör via SBK eller motsvarande. 

Ideella instruktörer

Ida Bergström

Håller kurser i:
Valpkurs, vardagslydnad och tävlingslydnad

Utbildning/erfarenhet: 
Utöver att jag är utbildad SBK-instruktör så är jag  utbildad förskolelärare och tycker det är kul att klura ut hur jag ska kunna fånga och möta alla olika barn. Inom hund har jag gått en hel del kurser ända sedan jag skaffade hund inom många olika teman och sporter. Jag gillar att lära mig nytt och söker ständigt mer kunskap. Jag är också aktiv inom tävlingsverksamheten och är utbildad tävlingsledare och tävlingssekreterare. Jag är även diplomerad Bästa Starten-instruktör via No Limit Obidience. 

Om mig:
Hos mig bor en schapendoes på åtta år som heter Hopper och en golden på fyra år som heter Zilje. Tidigare har jag haft en blandras som hette Flamenco och jag är också uppväxt med hund i familjen. Hoppers bästa egenskaper är att han är så cool och att han blir så lycklig när jag är glad. Tillsammans tränar vi mest specialsök. Ziljes bästa egenskaper är hennes fokus och hennes vilja att alltid göra rätt. Tillsammans tränar och tävlar vi främst i tävlingslydnad och jaktapportering men vi nosar även lite på bruksspår. Det roligaste med att träna hund är glädjen och samspelet, men även känslan av nuet är en stor drivkraft för mig.

Min styrka som instruktör är att jag har en relativt stor låda med övningar efter alla kurser jag gått och jag strävar efter att hitta just det som passar det ekipaget jag har framför mig. För mig är det viktigt att individanpassa träningen och att alla känner sig sedda. En annan styrka är mitt engagemang och lite drivna sätt (som också kan vara en nackdel ;))

Tove Dahl

Håller kurser i:
Valp, vardagslydnad & tävlingslydnad 

Utbildning/erfarenhet:
Utbildad instruktör och resurshundsförare. Tävlingsledare lydnad. Engagerad funktionär i såväl klubb som distrikt. Tävlar aktivt med mina egna hundar. Mångårig erfarenhet av att hålla kurser och privat träningar

Om mig:
Jag har i dagsläget tre border collies. Kian, Kai & valpen Indy. Kian är aktiv pensionär men har tidigare tävlat lydnadsklass 3 och rallylydnad mästarklass. Kai tävlar främst lydnadsklass 3 och lite rallylydnad upptill. Utöver det vi tävlar i tränar vi även bland annat fys, nosarbete och vallning. Hade tidigare stående fågelhundar som jag tränade drag, nose work & jakt med.

Jag älskar att träna, och har inget emot att träna mycket & ofta. Jag vill att mina hundar ska tycka det är lika kul som jag gör och alltid svara med ett ”JAA!” om jag frågar om vi ska träna. Lägger väldigt mycket tid på att skapa ett stort engagemang och självförtroende hos hunden samt trygghet i träning- och tävlingssammanhang. Mina hundar är väldigt olika egenskapsmässigt, mina settrar var dessutom rejält självständiga och svårmotiverade, vilket gjort att jag har en stor verktygslåda och en rejäl dos kreativitet i hundträningen. 

Min styrka som instruktör är att jag har många olika övningar och sätt för att förklara en och samma sak med, har ett holistiskt perspektiv i träningen och jag gläds åt att hitta metoder och verktyg som passar varje unikt ekipage! Jag tränar också själv med mycket glädje, humor och driv och det brukar smitta av sig!

Gustav Espeling

Håller kurser och privatträning i:
Vardagslydnad, nose work och viltspår!

Utbildning/erfarenhet:
Utbildad till hundinstruktör via Royal Dog Education, samt SBKs instruktörsutbildning. Utöver det är jag certifierad SNWK-instruktör samt har gått Aktiv Hunds viltspårs-instruktörsutbildning. Går regelbundet på föreläsningar och seminarier inom ämnet hund för att bredda mitt synsätt samt hålla kunskapen aktuell. 🙂

Om mig:
Jag har en belgisk vallhund som heter Matteo, han är min absolut bästa vän. Tillsammans tränar vi lydnad, rally, agility, nose work och spår. Favoriterna är agility och lydnad!

Min styrka som instruktör är att jag alltid letar efter nya vägar eller lösningar – tänker gärna utanför boxen!

Emilie Billander

Håller kurser i: agility

Utbildning/erfarenhet: 
SBK allmänlydnadsinstruktör
Instruktör genom Hundens Hus
SBK A1 & A2 agilityinstruktör
Specialsöksinstruktör röd kong

Om mig:
Jag har fyra hundar, tre bordercollies som heter Perl, Kaido & Totoro samt en kelpie som heter Zoe. Tillsammans tävlar vi i agility och tränar utöver det både lydnad och vallning. 

Det är absolut bästa med mina hundar är att dom alltid vill leka och träna med mig! Det är så härligt att få till den där känslan av förståelse hos hunden att vi tränar tillsammans och glädjen hos oss båda när vi gör något tillsammans!

Min största styrka som instruktör är att jag älskar att lära mig nya saker och hjälpa andra att lära sig nya saker!

Åsa Hoffman

Håller kurser i: 
Specialsök

Utbildning/erfarenhet:
Jag är pedagog i grunden och det har jag nytta av som instruktör. Jag är allmänlydnadsinstruktör och har haft valpkurs, allmänlydnad men allra mest NW och och specialsökkurser. Jag tycker också att det är viktigt att själv gå på kurs för att vidareutvecklas.

Om mig: 
Jag har två hundar: Mila 8,5 år och Gunilla 10 år, båda är mellanpudlar. Det är roligt att de är så olika. Mila försiktig och alltid mån om mig och att göra rätt. Gunilla en yrhätta som skakar lite på sig om det blir lite tokigt och går bara vidare. Båda två är roliga att träna tillsammans med.

På dom senaste åren har vi mest tränat NW och specialsök. Jag och Mila har tränat och tävlat i rally för några år sedan. Förra året tränade och tävlade vi i startklass lydnad. Målet är att kunna starta i lydnadsklass 1 men har börjat att träna HTM så det har gått före lydnaden. Gunilla har bara bott hos oss 1 1/2 år så vi är precis i början av vår träning.

Det roligaste med hundträningen är kontakten med min hund, att känna att nu gör vi det här tillsammans, du och jag, för att det är skoj!

Mina största styrkor som instruktör är att jag tycker att det är så roligt att att ha specialsökkurser. Och jag har lätt att få kontakt med andra människor. Alltid lika spännande att följa hundarnas sökutveckling och så klart förarnas. tror också att det är viktigt att man kan skämta med varandra och ha en öppen positiv anda i gruppen

Karin Sassersson

Håller kurser i:
tävlingslydnad och rallylydnad

Håller privatträning i:
allmänlydnad, rallylydnad och tävlingslydnad

Utbildning/erfarenhet:
Utbildad allmänlydnadsinstruktör via SBK 2003. Lång erfarenhet av hundar och hundträning.

Om mig:
Skaffade min första hund 2000, en bernersennen. Efter det blev det en border collie, Hampus, som jag tävlade SM med 2008. I dagsläget har familjen två hundar: Zico, vår 14-åriga border collie som är en glad pensionär och Jax, vår 6-åriga  sheltie. Zico har tävlat i både rallylydnad och lydnad, Jax har tävlat agility med sin matte Hanna och rallylydnad med mig. Både Zico och Jax älskar att jobba! Det roligaste med hundträningen är samarbetet vi har med hunden! 

Som instruktör är jag tydlig och tycker det är väldigt roligt med utbildning och att lära ut! Jag tycker det är oerhört spännande att klura på hur vi som förare ska få hunden att tycka det är roligt att träna tillsammans med oss och hitta sätt som gör att hunden förstår vad vi vill. 

Anna Wernersson

Håller kurser i:
Tävlingslydnad och brukslydnad.

Utbildning/erfarenhet:
Jag är utbildad SBK-instruktör och har tillsammans med mina hundar gått många olika kurser, framför allt inom tävlingslydnad. Utöver att få lära mig av andra så har jag tränat väldigt mycket själv där jag försökt hitta min egen väg att träna mina hundar så att vi har kul tillsammans både på tränings- och tävlingsplan. Jag är aktiv som tävlingsledare och domare i lydnad. Från yrkeslivet har jag både utbildning och erfarenhet av att coacha och utbilda människor inom andra ämnen. 

Om mig:
Hemma hos mig bor Salsa som är en 9-årig lagotto och Tango som är en 5-årig jaktgolden. Salsa är en väldigt envis hund som har en stor vilja att lösa uppgifter hon får och allra helst gör hon det på egen tass. Tango har stor samarbetsglädje och en härlig inställning till livet där hon tar det mesta med en klackspark. Vi har mest tränat och tävlat tävlingslydnad men även lite bruksspår. Utöver det har vi också tränat rallylydnad, jaktapportering, brukssök, nosework och det allra senaste är att vi börjat med specialsök. Det bästa med hundträningen är att hitta samarbetet, glädjen och att kunna få en så djup förståelse med en annan art. 

Som kursledare är min största styrka att jag gillar att klura för att hitta lösningar som passar individen, hund såväl som förare!

Anders Edvardsson

Håller kurser i:
Valp och vardagslydnad

Utbildning/erfarenhet:
I grund och botten min utbildning till allmänlydnadsinstruktör men också diverse föreläsningar.

Om mig:
Hos mig bor mallarna Elda och Kvittra. Det bästa med hundarna är deras energier, glädje och arbetsvilja. Det finns inget bättre än kommunikationen med hundarna, när vi hittar lösningar och utvecklas tillsammans. Tillsammans tränar och tävlar vi i lydnad och bruks med inriktning spår. 

Min styrka som instruktör är att jag ser allas möjligheter och styrkor och att jag är duktig på att individanpassa träningen.

Bo Gustavsson
Håller kurser i: IPO-R

 

Susanne Hannedahl
Håller privatträning i: agility

Ideella kursledare

Catrine Johansson

Håller kurser/privatträning i:
Vardagslydnad, tävlingslydnad, spår, uppletande 

Utbildning/erfarenhet: 
Sedan 2015 arbetar jag som gymnasielärare, och trivs bra i lärarrollen. Sedan jag började träna hund har jag gått kurser och privatträning inom olika områden, som  t.ex. lydnad, apportering (retrieverjakt), agility, nosework. Jag har tränat och tävlat olika typer av hundar och det har utvecklat mig mycket som hundtränare. 

Om mig: 
Jag har en tollartik född – 20 som heter Shiva. Hon är glad, mjuk och följsam, och har en väldigt bra av- och på-knapp. Tillsammans tränar och tävlar vi rallylydnad och lydnad, och vi ägnar oss  också en hel del åt tollingjaktträning. Vi har även jobbat mycket med ljudande som kan uppkomma i olika träningssammanhang. Detta har lett till ett intresse för att jobba med olika aktivitetsnivåer i träning och tävling, samt passivitetsträning och stresshantering i vardagen. 

Det bästa i hundträningen tycker jag är när man är helt och hållet här och nu i bubblan med sin hund, och när man efter lite klurande hittar sätt att få hunden att förstå exakt vad det är man försöker förmedla. 

Som kursledare kan jag kombinera två områden jag verkligen gillar och har kunskap inom: lärarrollen och hundträningen. Jag försöker se hela bilden av ett ekipage för att hitta metoder och tillvägagångssätt som passar just dem. 

Maria Johnson Thorén

Håller kurser i:
Aktivering och IPO-R

Utbildning/erfarenhet:
Har gått handledarutbildning för flera år sedan, men ” civilt” är jag lärarutbildad.

Om mig: 
Jag har två tervurener som heter Shakira och Citra. Vi tränar och tävlar bruks (sök), lydnad, agility, räddningsträning, IPO-R och förhoppningsvis blir det även mondioring med Citra i framtiden. Båda två är väldigt arbetsglada och tycker om människor. Det roligaste med att träna hund är samarbetet! 

Mina styrkor som kursledare är att jag har lätt för att lyssna och är duktig på att förklara och instruera. 

Pernilla Stjernfeldt

Håller kurser/privatträning i: Vardagslydnad

Utbildning/erfarenhet:
Utbildad tävlingsledare

Om mig:
Jag har en groenendael som heter Loppan samt en schäfer som heter Derecho. Tillsammans tränar och tävlar vi lydnad, bruksspår och IGP. Mina hundar är väldigt arbetsvilliga och påhittiga. Det bästa med hundträningen är att hitta nya vägar och hela tiden utvecklas.

Min styrka som kursledare är att jag är en god kommunikatör både mot hund och förare. Jag gillar att skapa hållbara lösningar som fungerar för ekipaget tillsammans.

Instruktörer på avtal

Josefin Hederström

Håller kurser i:
Valp, vardagslydnad och rallylydnad

Utbildning/erfarenhet:
Utöver mina hundar jag har just nu har det under hela min uppväxt funnits hund i familjen. Det var tack vare dom hundarna som mitt intresse växte fram. Så med hjälp av många olika kurser och träning av olika typer av hundar samt ett starkt intresse så har jag fått min erfarenhet jag har idag. Utbildad SBK-instruktör.

Om mig:
Hemma hos mig bor det två hundar, en Golden Retriever vid namn Pax & en Australian shepherd som heter Mini. 

Deras bästa egenskaper är att de alltid vill hitta på äventyr och lära sig nya saker, de är aldrig en tråkig stund. 

Tillsammans med Pax så tränar & tävlar vi i lydnad & rallylydnad. Med Mini så kör vi agility, drag & utställning. 

Det roligaste med att träna hund är energin man får utav att träna & vara tillsammans. Att hitta de knappar som passar just den hunden man tränar för att komma framåt i sin träning. Det är både utvecklande och roligt! 

Min styrka som instruktör är att jag är lugn, positiv och försöker alltid hitta metoder som fungerar för varje ekipage.

Olivia Levin

Håller kurser i:
Agility

Utbildning/erfarenhet:
Gått mängder av olika typer av agilitykurser genom åren, för olika tränare. Är även utbildad * Certifierad Canineopat, Certifierad Friskvårdskonsulent,  Diplomerad PT för Hund, Djurvårdare nivå 2- med D9 kompetens. Samt under utbildning till Hundfrisör. 

Om mig: 
Jag har en cavalier king charles spanielsom är vår familjehund, som delvis bor hos mig- Selma, som jag tidigare tränat och tävlat. Sedan har jag Mollie, en mittelspitz, samt Mynta & Lava som är miniature american shepherd. Tillsammans tränar vi agility och nosework och tävlar i agility.

Det roligaste med att träna hund är glädjen och energin man får tillsammans med sin hund, att få utvecklas och växa tillsammans! Mina hundars bästa egenskaper är att trots ålder, olika raser – Så har de alltid en positiv inställning till alla olika typer av äventyr. De vill alltid göra sitt bästa, oavsett vad vi hittar på!

Min styrka som instruktör är att jag är positiv och peppande, samtidigt som jag är enveten till det bättre- jag tror att varje ekipage kan lyckas med rätt hjälpmedel och vägledning. 

Carina Leander Mårtensson

Håller kurser i:
Bästa starten, Brukslydnad, Tävlingslydnad.

Utbildning/erfarenhet:
Började träna hund på 90-talet. Jobbat aktivt i klubbar med olika uppdrag. Suttit i styrelser och även varit ordförande i Ullareds BHK i 3 år. Utbildad SBK instruktör och sekreterare. Utöver detta har jag kontinuerligt gått och går ständigt utbildningar för en rad olika instruktörer på hög nivå. 

Det ger mig nya trängstankar och gör mig kreativ i mitt sätt att träna hund. Alla hundar är unika individer och tar till sig information på olika sätt. Då är det bra att ha en full verktygslåda och plocka ur.

Om mig:
Jag har två border collies, Vässa som är 8 år och Igor som är 2,5 år. 

Vässa lite full i fan och mat är hennes stora passion. Hon hittar på allt möjligt för att ”lura” till sig en mumsbit, det räcker att jag tappar allt från ett gem till enstörre sak så vips plockar hon upp det, min lilla hjälpreda. Tillsammans med Vässa tränar och tävlar jag sök elit, lydnad klass 3 och rallylydnad mästarklass.

Igor har stor arbetslust och är en otroligt snäll hund. Han har väldigt mycket energi och det smittar över på mig, det är precis den känslan jag vill känna tillsammans med min träningskamrat. Tillsammans med Igor tränar och tävlar jag lydnad klass 3, spår högre och sök.

Det roligaste med hundträning är variationen i träningen. Eftersom jag tränar både sök och spår så jobbar vi mycket ute i skogen där jag låter min hund ta ett stort ansvar. I lydnaden styr jag mycket mer i vår träning, men växlingen mellan skogsarbetet och plan lydnad är så fantastisk och vi utvecklas då på så många olika plan tillsammans. Det är superhärligt!

Min styrka som instruktör är att jag är tydlig, rak och kreativ. Försöker ge alla mina kursare en glädje boost när dom tränar för mig.

Magnus Karlsson

Håller kurser i:
Valp, unghund, lydnad, bruks, problembeteenden

Utbildning/erfarenhet:
Jag är SBK-instruktör och även utbildad i Norge hos Canis Hundskola. Har under många år drivit eget hundföretag (Glädjeklick). Dessutom är jag bruks- och lydnadsdomare.

Om mig:
Jag har en holländsk herdehund som heter Ljus. Ljus är väldigt arbetsvillig och lätt att motivera. Man kan säga att hjärnan tar slut fortare än motivationen 🙂 

Jag tränar sök (en av bruksgrenarna) och lydnad med Ljus. Sen har jag henne som ”statist” när jag hjälper folk som har problem med att deras hund gör utfall mot andra hundar. 

Det roligaste med att träna hund är att försöka förstå hur hunden tänker och att få hunden att förstå vad det är jag vill att den ska göra. Att kommunicera med en annan art på ett positivt och effektivt sätt gör mig väldigt glad.

Min styrka som instruktör är att jag har stor kunskap när det gäller inlärningspsykologi, dvs hur hundar lär sig saker o ting. Dessutom är jag duktig på problemlösning.