Kurser med Externa Instruktörer

Några gånger per år bjuder vi in till hundkurser med externa instruktörer.

Välkommen på utvecklande dagar med Niina & Kenth Svartberg!

Föreläsning Långsiktig belöningsträning
med Kenth Svartberg

24/6 kl 18.30-21.00
 
För de tävlingssugna hundägare som redan är frälsta belöningstränare finns det ytterligare en kunskapsnivå – hur man handskas med belöningarna på lång sikt. Fördelarna med att använda belöningar i träningen är många. Något som dock kan ställa till problem är det faktum att man på tävling inte får belöna så som man normalt kan göra under träningarna. Uteblivna belöningar på tävling kan ge negativa effekter i form av att hunden slutar att anstränga sig, att det blir frustrerad eller att hunden blir ängslig.
 
Föredraget handlar just om denna problematik, och riktar sig till dig som tävlar med din hund och som redan lärt dig att
jobba med belöningar i din hundträning.
 
Kostnad 300 kr, antalet platser är begränsat!
Föreläsningen är utan hund

Tävlingspsykologi & Mental träning med Niina Svarberg

25/6 kl 09.00-16.00
 
En kurs om tävlingspsykologi och mental träning för aktiva hundsportare! Vi pratar om verktyg för att handskas med dina tankar, och tar upp sådant som nervositet, mål, fokus, uppmärksamhet, rutiner och utmaningar. Vi pratar också om negativa upplevelser – press, jämförelser, missar och negativa tankar – och hur du kan vända på dem för att bli starkare i tävlingssituationen. Passar lika bra för dig som är i full gång med tävlandet men som känner att du alltid inte får samma fina utföranden på tävling som på träning, som för dig som är nybörjare på tävlingsbanan och skulle vilja hitta mod och motivation att tävla. Vi kommer jobba med tävlingspsykologi både i teori och praktik under denna dag!
 
Kostnad 800 kr, max 16 platser
Dagen är utan hund

Tävlingslydnad med Niina Svartberg

26-27/6 kl 09.00-17.00
 
En tvådagars lydnadskurs för dig som har ambitioner att utveckla dig och din hund i tävlingslydnad, oavsett om du siktar på den första klassen eller tävlar i högsta klassen.
 
Kursen har fokus är på de praktiska delarna, där en hund i taget tränas individanpassat.
 
Kostnad med hund 3000 kr, 6 ekipage.
Åhörare 400 kr per dag, 4 platser/dag

Niina

Niina är instruktör och hundägarutbildare sedan många år med rötterna i Svenska Brukshundklubben. På hennes CV finns även universitetsstudier i pedagogik (Niina har jobbat flera
år som gymnasielärare i språk) och i mental träning och tävlingspsykologi. Hon har tränat hund sedan tidigt 90-tal där hundar av raserna rottweiler, kelpie, tollare och border collie funnits vid hennes sida. Niinas främsta inriktning är tävlingslydnad, men hon har även tävlat framgångsrikt i
andra hundsporter som de flesta av bruksprovets grenar och heelwork to music. Hon har hunnit med en bit över 20 SM och nästan lika många internationella mästerskap med SM-vinst och VM-silver som de roligaste minnena. Niina har skrivit flera böcker med temat hundträning och mental träning/tävlingspsykologi för hundsportande hundägare. Det som engagerar Niina mest är den svåra konsten i att få till det lika bra på tävling som på träning.

Kenth

Kenth står på två ben inom hunderiet. Dels som praktiker med mångårig hunderfarenhet sedan 80-talet, och dels som forskare med en doktorsgrad i etologi och flertalet publicerade vetenskapliga artiklar. En strävan Kenth har är att väva samman de delarna, och under åren har mycket av det forskningen vet om hundars beteende kommit in i Kenths praktiska instruktörsskap. Kenth har varit aktiv inom många olika hundsporter med bland annat SM-medaljer från både tävlingslydnad och agility på meritlistan. Tre SM-guld och ett EM-guld i lydnad är de främsta meriterna. Flera landslagsuppdrag har det blivit i dessa grenar, och Kenth har dessutom kvalificerat sig till det svenska landslaget i fårvallning. Han har tidigare varit auktoriserad domare i agility och har haft förmånen att döma VM. Det som engagerar Kenth mest är inlärning och relationsskapande, och hur man kan förstå och komma nära varje unik hundindivid.

Anmälan Niina och Kenth